Астрология и политика

    Тази страница предлага възможността, посредством направени и публикувани от мен онлайн астрологични анализи и прогнози на метеорологичното време, природни явления и политически процеси. Или чрез астрометеорологични, мунданни или астросоциологически анализи и прогнози. Нагледно да представи възможностите на астрологията като инструмент за анализ. Ретроспекцията казва добри и точни анализи, успешни прогнози. Може да се запознаете и с други мои астрологични анализи, като изберете следната връзка – Мунданна астрология.

    Астрология и политика

    Прогнози и ретроспекция на мои астрологични анализи и прогнози. На тема „Политика“. Политическа астрология. Астросоциологични (мунданни) анализи. Публикувани тук под формата на цитати, с отбелязана дата. Направени за периода 2023 и 2024 г. С източник и място на разработка – астрологични форуми. Други публикации на тази тема.

    • Астрология и политика 2021
    • Астрология и политика 2022

    5 март 2023 г. Парламентарни избори – 2 април 2023. Астрологична прогноза

    Вотът вещае изненади. Изненадващи съглашения, колаборации. Стъпващи на нова, различна платформа,ценности. Следствие и резултат на проведеното гласуване.

    Възможна е промяна в движение политиката на коалиция ПП и ДБ. Породена евентуално от вътрешен натиск, несъгласия. Подривна дейност. На ценностна основа. Необходимост от нейната вътрешна реорганизация.

    В сферата, която в мунданната астрология символизира Народното събрание, денят след изборите предполага трусове, нестабилност. Реформа като институция. Реформи на закостенели идеи – ингрес на Плутон в зодиакален знак Водолей. Сатурн в дванадесети дом, предполага непрозрачност в механизмите, по които може да се случи такова нещо. Или не много убедителни предпоставки за съставянето на Правителство.
    Периодът на ингрес на Плутон във Водолей, чрез някакъв тип реформи, може да измени хода на обществено-политическите нагласи и процеси . В световен мащаб. На този градус, започна цикъл Юпитер и Сатурн и Юпитер във Водолей.

    30 март 2023 г. Хибридно слънчево затъмнение на 20 април 2023. Астрологични тенденции

    На 20 април 2023 г., предстои хибридно слънчево затъмнение. В последният градус на зодиакален знак Овен. Няма да е видимо за територията на България.

    За координатите на София: Подривна дейност, преврат. Тиха, кадифена революция. Социално напрежение. Митинг, стачки, протести. Медиен шум. По финансови и материални въпроси, искания.

    31 март 2023 г. Хибридно слънчево затъмнение на 20 април 2023. Астрологични тенденции

    щом затъмнението аспектира Плутон. А Плутон е в кулминация. За София. В сезонната карта Скорпион е изгряващ. Вероятно призмата и плодовете на това слънчево затъмнение, за България може да са с плутонова специфика (б.а силна обществена енергия, масови действия, натиск, преса, метаморфоза, трусове, катарзис, регенерация, преекспониране, политика). И това евентуално може да има някаква връзка с политиката. С предстоящите Парламентарни избори на 2 април. Плутон в деня на изборите попада в 11 дом – Парламент.

    7 април 2023 г. Пролетно равноденствие 2023. Астрологична прогноза

    Хибридното слънчево затъмнение прави аспект с Плутон във Водолей. Изгрява в зодиакален знак Телец. Ъглови са Уран, Меркурий и Плутон. А Плутон е най-високо в астрологичната карта, в кулминация. Това предполага, че за координатите на София, хибридното слънчево затъмнение в Овен, може да се окаже важно.

    В сезонната карта Скорпион е изгряващ. Скорпион освен на асцендента е и на к12.

    В контекста на пролетното тримесечие. Скрити процеси. Задкулисни инициативи. Шпионаж. Хакерски атаки. Злоупотреба с информация. Подривна дейност. Даване на по-голяма гласност на раздразнение, недоволство. По отношение на ресурси, заплати. Напрежение и обтягане на дипломатическите отношения със съседни държави. Периодът на пролетното равноденствие подходящ за пролетно почистване и метаморфози. За проветряване, освежаване и нова подредба. За пренареждане. За креативност и новаторство. В  това, на което се дава гласност. Споделя. Мислите и идеите. Информацията. Запрашеният или застоял въздух. Закостенели убеждения. Токсични взаимоотношения. Камък в блатото на илюзиите. Усещане за плаващи пясъци. Пясъчни кули. Неориентираност. Отвореният прозорец, през който може да влязат и да се зародят избори и взаимоотношения с по-голяма стойност.

    9 май 2023 г. Президентът Радев връчва първия проучвателен мандат на 15 май

    Първият мандат се връчва в неясна, непрозрачна, разводняваща, разфокусираща, утопична, поетична, мистична обстановкаЛуна и Нептун в Риби. Венера в Рак. Балсам за душата. Музика за сетивата. Прах в очите. Идеалите и възвишеността може да са на мода, а както знаем, идеални неща няма. Желаното при такива условия трудно се разграничава от възможното, реалното. Пример. Летящият политически старт на С.Трифонов, беше предшестван от новолуние в Риби и Венера и Нептун в съвпад. Както обичат да казват. Поезията на политиците. Ще се жертвам, ако трябва. В името на народа! Призмата на деня, в който се връчва първия мандат, е с потенциала да омайва и очарова, да гали душата – свири по тънката струна. Да продава мечти. Нищо не е точно такова каквото се представя.
    Вотът вещае изненади. Изненадващи съглашения, колаборации. Стъпващи на нова, различна платформа,ценности. Следствие и резултат на проведеното гласуване. На 15 май ще разберем нещо по тези въпроси, което вероятно е било в ход още в периода 6 – 10 май.

    19 май 2023 г. Връчване на първи мандат. Астрологична прогноза

    Предстои да видим дали на 22 май при президента, Мария Габриел ще връчи изпълнен мандат, както е обявила. Съставяне на експертно правителство. И дали тогава ще огласи неочаквани споразумения, договорки стъпващи на различна плоскост, споделени ценности ? С цената на някакви компромиси. Ще станем ли свидетели на политически метаморфози ? Катарзис ? Ще провокира ли нейното изявление от тази дата трусове ?

    20 май 2023 г. Правителство и Парламент. Астрологична прогноза

    На 22 май, Слънцето с ингреса си в Близнаци, както и с първите стъпки на Марс в зодиакалния знак Лъв. Падащ секстил от цикъл Слънце и Марс във Везни. Насочват светлината на прожекторите към Плутон във Водолей.
    А Плутон във Водолей е част от визитната картичка на Парламент и Правителство, „родени“ в резултат от изборите на 2 април 2023 г. Правителство и Парламент, които се съставят под натиск или са обект на натиск, парламентарни сътресения.

    Изгледи за стабилно правителство няма, но с Водолей и Венера и Уран в Телец, съществува хипотезата, че чрез експертността и  метаморфозата на ниво споразумения, колаборации, е възможен някакъв компромисен вариант – експертен кабинет.

    26 май 2023 г. Радостин Василев дава пресконференция в БТА

    Пресконференцията е сцена, от която може да си направи реклама. С извления, които са способни да повлияят и променят настоящата политическа ситуация. В тях може да се говори, да става дума за чуждестранно участие, намеса. Вълнения и разместване на пластовете може да предизвиква непрозрачността на ниво споразумения. Всичко казано е хубаво да се приема с едно на ум. Има потенциал да предизвика диаметрално противоположни позиции.

    30 май 2023 г. Втори проучвателен мандат. Астрологична прогноза

    Има шанс да се състави Правителство с втория мандат. Обаче с цената на споразумения сключени въз основа на изкривена или изопачена информация. Объркващи и подвеждащи послания. Рестриктивна политика. Обвързаност и финансови зависимости при вземането на решения. На цената да е торпилирано и саботирано отвътре. В случай, че преодолее сериозният отпор. Опитите за подривна дейност. На цената на непрозрачност на ниво взаимоотношения и споразумения. Или ако Правителство с този мандат е с реформаторска нагласа. В случай, че се стигне до разбирателство по горещите теми – войната в Украйна. При Правителство с втория проучвателен мандат, международните споразумения и външната политика, войната в Украйна, случващото се в Турция, може да се окаже крайъгълен камък, който е възможно да промени хода на събитията.

    5 юни 2023 г. На 6 юни, свикване на извънредно заседание на Народното събрание. Астрологична прогноза

    Изглежда като гласуване под натиск. Дълго може да се обсъжда преди да се пристъпи към гласуване. Надприказване. Разгорещена дискусия, която подклажда напрежение и обрати. С изненадващ ефект, резултат. Символиката и комбинацията – Венера и Плутон, е част от визитната картичка, с която може да бъде характерна атмосферата, в която се случва това извънредно заседание на НС. На резултатът, до който ще доведе и произведе неговото свикване. Опозицията между Венера и Плутон, може да роди ярки и забележителни с нещо съюзи.
    Слънцето в Близнаци отново е в аспект с Плутон. Както в деня на даване на първият мандат.

    6 юни 2023 г. Клетва на Правителството

    6 юни 2023 г.,15:52 ч

    11 юни 2023 г. „Президентът Радев – ярка опозиция“ ? Астрологична прогноза

    Направиха ми впечатление от разговор по БНТ с водещ Г. Любенов. Негови думи. Той използва определението „Президентът Радев – ярка опозиция“. Пред Президенството имаше протести. В астрологичната карта на клетвата, изгрява Везни, а опозицията Венера в Лъв – Плутон във Водолей е  на фокус по линията 10 – 4 дом. Това ме навежда на мисълта, дали участието на Радев в политическите процеси, може да има решаваща роля за съдбата на Правителството ?
    На 23 юли Венера се обръща ретроградна. Дали ще се раздават по нов начин картите ? За управляващото мнозинство. Ще се ревизират ли съвместни приоритети ? Или нечии избори и предпочитания, симпатии ще лъснат в пълния си блясък ? Тогава Слънцето с ингреса си в Лъв прави опозиция на Плутон от астрологичната карта за деня на изборите. Подклажда противопоставянето, търсенето на компромисни варианти. Предпоставка за трусове в Парламента.

    6 октомври 2023 г. Местни избори. Астрологична прогноза

    Васил Терзиев има най-големи шансове да бъде избран за кмет на София.

    8 февруари 2024 Астрологична прогноза

    Предстоящото новолуние във Водолей на мидпойнт Сатурн/Плутон създава предпоставки за нова гледна точка, перспектива, възможности чрез социално напрежение, метаморфози, генериране на недоволство. Разместване на пластове и рокади в статуквото.
    В светлината на прожекторите, на точката на Овена се проектират мидпойнтите Слънце/Юпитер, Луна/Юпитер и Меркурий/Уран.
    Правителството е създадено в условията на символиката Венера – Уран. И както прогнозирах още в първите месеци на 2023 г., станахме свидетели на „Изненадващи съглашения, колаборации. Стъпващи на нова, различна платформа,ценности. Следствие и резултат на проведеното гласуване. В сферата, която в мунданната астрология символизира Народното събрание, денят след изборите предполага трусове, нестабилност. Реформа като институция. Реформи на закостенели идеи – ингрес на Плутон в зодиакален знак Водолей. Сатурн в дванадесети дом, предполага непрозрачност в механизмите, по които може да се случи такова нещо. Или не много убедителни предпоставки за съставянето на Правителство.“
    Кметът на София – Васил Терзиев е избран на фона на новолуние, което е кулминация на синодичен цикъл Слънце – Уран. Боби Михайлов подаде оставка в този период.
    По всички изброени теми, може да се очаква поставяне на нова плоскост в унисон с потенциала на предстоящото новолуние.
    За времето. Възможни са силни пориви на вятъра и бури, градушки. Захладняване на времето. Неблагоприятни метеорологични явления.

    Астрологична визитка: Човек по призвание творческа натура. С усет и афинитет към дизайна. Астрологичен дизайн на човек и пространство. Анализ на изкуството на отношенията между хората. Астролог-изследовател Анализиране на процеси и тенденции. Генезис и развитие на глобални, обществени, метеорологични, социологически, политически и управленски въпроси и процеси. Научноизследователска дейност. За съвет и колаборация при вземане на по-информирани и стратегически решения. Астрологичният подход и методика, които развивам и практикувам, може да съдействат в следните сфери, области и дейности. Навигация, релокация, картографиране, установяване на местоположение, геодезия. Синоптична метеорология. Сеизмология. Вулканология. В управленска, организаторска дейност. Подбор на персонал, тиймбилдинг.