Илон Мъск – звездният посредник

Тема на тази публикация са астрологичните основания и пример за космополитен човек, който трудно може да се впише в обществените норми и правила. От гледна точка на мунданната астрология, Илон Мъск е от хората, чиито избори и решения създават тенденции и са в състояние да окажат влияние на живота на много хора.

Тези дни ми хрумна да напиша статия за „планета извън границите“. Докато я подготвях, реших да изпробвам възможностите на изкуствения интелект и генерирах изображения с текстово описание, по мое усмотрение на тази тема. Някои ми харесаха, а други не пресъздадоха много добре вложената от мен идея. „Мъж“ и „ракети“ не фигурираха в тяхното описание. В контекста на темата разгледах и космограми на хора, чиито публичен и обществен имидж, изразява и е олицетворение на символиката на „планета извън границите“. Един от примерите е черна овца. Оказа се, че автор на музиката и текста на емблематичните песни на група „Ахат“ – „Черна овца“ и „Земя на слепци“ Божидар Главев, е от хората, които в космограмата си имат такава планета. Преди част от българската музикална сцена, бунтар, хардрок и хевиметъл музикант, а понастоящем свещеник в малко село. След това случайно ми хрумна да погледна и космограмата на един необикновен човек като Илон Мъск. И какво мислите съзирам там ? „Планета извън границите“. И така се роди статията, генерирано изображение определи фокусът на нейното съдържание.

Илон Мъск роден на 28 юни 1971 г. в Претория, Република Южна Африка, е един от най-влиятелните и богати предприемачи на нашето време. Машинен инженер, изобретател. Човек с мащабни амбиции. Той е основател и главен изпълнителен директор на няколко компании, които се занимават с разработването на революционни технологии в областта на електромобилността, космическите полети, медицината, изкуствения интелект, възобновяемата енергия. Мъск казват е странна птица. Човек известен със своята ексцентричност, странности и нестандартни идеи. С това, че кръсти детето си с името X Æ A-12. В телевизионният ефир на Saturday Night Live на телевизия NBC, признава, че има синдром на Аспергер – неврологично разстройство от аутистичният спектър, което създава затруднения в социалната комуникация. По информация от Уикипедия още на 12 годишна възраст загатва за своята предприемчивост. „Изучава самостоятелно компютърно програмиране и на 12-годишна възраст продава кода на видеоиграта Blastar за 500 щатски долара.“
Тези дни с неговата нервнотехнологична компания, която си е поставила за цел да направи революция в медицината „Нюралинк“, Илон Мъск съобщи, че за първи път от компанията са извършили имплантация на мозъчен чип на човек. В пост в социалната мрежа „‘X“‘, на която е собственик, той анонсира и първия продукт на „Нюралинк“, който ще носи наименованието „Telepathy“.

На 19 януари 2022 г. в дискусионна онлайн форма, по повод цикъл Юпитер и Нептун в Риби, съм публикувала следната кратка астрологична прогноза, поднесена и с щипка хумор, която с инициативата на „Нюралинк“, изглежда вече като реалност.
Слънчево затъмнение в Стрелец с Юпитер във Водолей. Вода + технология + хоризонт. Технологично творчество и телепатия, ясновидство, пълноводие на научното знание, образна диагностика, 3D принтиране на тъкани и органи.

Представяте ли си как си включваме телевизора или някакво друго устройство само с мисъл, намерение. ;D Което преди това е настроено да работи на честотите на нашия мозък. Посредством образна диагностика. Пръстовият отпечатък на бъдещето може да е инвидивидуалната честота на мозъчната вълна.


Планета извън границите на еклиптиката

В астрологията орбитите на всички планети лежат в една равнина, която се нарича еклиптика. Еклиптика – видимият път на Слънцето, който то изминава по небесната сфера.

Астрологичната карта ни изобразява планетите, по тяхната географска дължина, която се отчита от пролетната равноденствена точка. Астрологичните програми и онлайн генераторите на астрологични карти, предлагат информация и за тяхната деклинация, но по-скоро е рядкост да видиш астролози, които правят публично достъпни астрологични анализи и я вземат предвид.

Що е то деклинация ? В екваториалната координатна система деклинацията е една от двете нейни координати, чрез която се измерва отдалечеността в градуси на планетата спрямо небесния екватор. Максималната южна и отрицателна и северна положителна деклинация на Слънцето е 23 градуса и 27 минути. Слънцето я достига по време на зимното и лятното слънцестоене. Планета, чиято деклинация на юг или на север от екватора, е по-голяма от максималната на Слънцето, e извън границите на еклиптиката. В астрологията се нарича „планета извън границите“.

Зодиакалните знаци се разделят на:
от Овен до Везни (Овен, Телец, Близнаци, Рак, Лъв, Дева) – топли, със северна деклинация
от Везни до Овен (Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей, Риби) – студени, с южна деклинация

Изчисление В astro.com, от менюто „Horoscope Drawings & Data“ се генерира астрологична карта. След като го направите, отгоре над генерираната графика избирате бутон „PDF Additional Tables“.
В таблицата, която се показва, всички планети с деклинация (Declination) над 23 градуса и 27 минути, ако има такива, са оцветени в червено. Южна деклинация – „S“, а северна „N“.

Най-често Луна, Меркурий, Венера, Марс, Уран и Плутон са тези, които излизат извън максималната деклинация на Слънцето. Тяхната символика най-често може да носи посланието на планета „извън границите“- необичайна, не се съобразява с обществени правила и граници. Индивидуалното, личното – необикновените съзнание, ум, естетически възприятия, творчески потенциал и физическа сила, енергия и действия, са средството, чрез което човек с подобна лична планета, може да надскочи обичайните рамки. Тогава когато Плутон и Уран са извън границите на еклиптиката, това е за по-продължителен период от време. Колективната съдба в този отбор без граници, представена от Плутон и Уран, като глобални тендеции, за този период създава условия, нагласи и настроения с еволюционен, революционен и реформаторски характер. Колкото по-голямо е отстоянието от максималната деклинация на Слънцето на планетата, толкова по-причудлив ефект може да възпроизвежда. Юпитер много рядко има такава деклинация.

Максимална деклинация на „планета извън границите“
Деклинация на Луна до 29 градуса (на всеки 19 години е 29 градуса)
Деклинация на Венера до 28 градуса
Деклинация на Меркурий до 27 градуса
Деклинация на Марс до 27 градуса
Деклинация на Плутон до 25 градуса
Деклинация на Уран до 24 градуса
Деклинация на Юпитер – няколко минути над 23 градуса и 27 минути

Планетите са извън границите на еклиптиката в Тропика на Рака и Козирога. Зодиакалните знаци, в които изброените са „планета извън границите“ с изключение на Плутон, са предимно в Рак, Козирог, Близнаци и Стрелец. Плутон е извън границите на еклиптиката в близост до или в Лъв или Водолей. Луната също може да е извън границите в Лъв и Водолей. А Венера и в Телец. Чарли Чаплин е с такава Венера.


Хора извън стереотипите

Хората, които в рождената си карта имат планета, която е извън еклиптиката, особено лична, трудно се вписват и адаптират в обществото. Отличават се със своята оригиналност, нестандартност, с това, че са различни, открояват се и са ексцентрични. В обществото изпъкват като чудаци, странни птици, аутсайдери, черна овца или бяла лястовица. Присъщо на хора с подобни планети е своенравието и спазването на собствени правила. Може да са подложени на силен обществен натиск, отрицание, заглушаване и неодобрение. Характерното за символиката на планетата, се сблъсква с големи ограничения, защото не е приемливо и разбираемо според стандартите на обществото. „Планета извън границите“ в астрологията е индикация, която съдържа в себе си потенциал с противоречив ефект. От изключителни лични постижения, прозрения, блестящ и гениален ум, невероятни умения, творчески способности, талант или неустоим чар и привлекателност. До емоционална нестабилност, срещане на неразбиране, изолация, депресивни състояния. Странно поведение, изчанчени предпочитания, фантазми, действия извън общоприетото.

Илон Мъск в своята космограма има „планета извън границите“. И тя носи символиката на Меркурий – начинът, по който се свързваме и споделяме, усвояваме и боравим с информация. Разпостраняваме нашите мисли, идеи. Израз на нашият ум, интелект и начин на мислене. Комуникация, общуване, писмена и устна реч. Информационният филтър, през който предоставяме и получаваме информация. Нашата рационална страна, чрез която огласяваме и представяме себе си. Характерно за хора с по-изразена символика на Меркурий – рационални, приказливи, словохотливи, любопитни, интелектуалци, с търговски нюх. Хора на словото и анализа. Занимаващи се с обработка и пренос, оповестяване на информация, съдържание. Посредници. Ангажирани в сферата на информационното обслужване. С аналитичен и комбинативен ум. Сфера на дейност – журналистика и медии, като анализатори, писателска дейност, в транспортния сектор, в реклама и маркетинг и търговия.

Дейностите, с които се занимава Илон Мъск са в сферата на посредничеството. Илон Мъск свързва по иновативен начин сфери на дейност и хора, на едно по-мащабно ниво. Системата за електронно разплащане PayPal. Сателитният интернет и „Starlink“. Вид логистични услуги „SpaceX“. По информация от Уикипедия „Компанията разработва ракети носители, ракетни двигатели, космически апарати и други космически системи. „Спейс Екс“ пък е избрана от НАСА по програмата за комерсиални логистични услуги до Международната космическа станция.“ Илон Мъск е известен с желанието да прати хора на Марс. С електрическите автомобили „Tesla“. Като собственик на социалната мрежа „X“. И „Нюралинк“, която свързва медицина и технология.

„Планета извън границите“ не е задължително индикация за големи постижения и обществен успех, а за нещо извън обичайното, което трудно се вписва в обществените стандарти. В този ред на мисли, няма как да принадлежи на хора с лесен характер. Може да се смята за предимство, което върви редом с предизвикателства. Някои като Мъск са надмогнали предизвикателствата и за него те са се оказали трамплин към големи постижения. Само нестандартен тип хора могат да постигнат нещо повече от средностатистическият човек.
Примерът с Мъск показва двете страни на една монета – човек със синдром на Аспергер, би трябвало да среща затруднения в социализирането, в комбинация с гениален ум. Нагледен пример, че всяко нещо си има своята реципрочна цена, за сметка на нещо друго.

Коментари са забранени.