Социален Ренесанс с Венера и Марс

На 22 февруари 2023 г., започна един нов цикъл. Между планетите Марс и Венера. В зодиакалният знак Водолей. Има един астрологичен фактор, който го прави по-интересен от гледна точка на мунданната астрология и световните тенденции в областта на взаимоотношения, съюзи. Освен Плутон във Водолей. Както вече стана дума в предходни публикации, за темите на анализ на мунданната астрология, мидпойнтите и планетите, които се проектират на точката на Овена, може да имат по-важна роля за целия свят. За глобалните тенденции. В зависимост от тяхната символика, предполагат някаква специфика, залагат някакъв тренд и определят динамиката на световните процеси и обществени нагласи. Изразена чрез по-голяма публичност. Тренд, на който са подвластни в една или друга степен всички. С глобален отзвук – от обществено значение, ефект или видимост.

На точката на Овена или в светлината на глобалните прожектори и световна сцена, се проектират мидпойнтите Венера/Уран и Марс/Уран. Слънцето в Риби на мидпойнт точка на Овена/Венера и точка на Овена/Марс, пък още повече поставя акцент на силният обществен отзвук на цикъл Марс и Венера във Водолей. Посредством допускане, по-голяма възприемчивост, толерантност, емпатия, склоност към идеализиране, жертвоготовност, но и към заблуди, утопии, тайнственост, действия зад кулисите, подвеждаща и неясна мотивация.


Астрологичен тренд

Гърция с разрешението за еднополовите бракове, вероятно анонсира един от възможните варианти.

Ключови думи: Характерно за социални групи и обединения, граждански сдружения, законодателни институции, местна власт, международни сдружения – новаторски, иновативен и революционен потенциал. Нова гледна точка или отпадане на едни и създаване на други, които са в състояние да преобразят установените норми и идеологии. Стремежът към идеали вдъхновява човек, но идеални неща няма – съвършените са изкуствени, затова астрологичният тренд ни съветва да мечтаем … прагматично ! Социална духовна революция на ценностите и възгледите. Социален Ренесанс. Технологична романтика, експериментално творчество и научни, експертни и концептуални идеи и обяснения събират и обединяват хората. Нестандартен поглед на тема споделени инициативи, ценности, ресурси, вложена енергия. Различният подход, визионерството будят симпатии и привличат.


Цикъл Марс – Венера

Автор: Alexander Ruperti, Cycles of becoming” (цялата публикация)

От астрономична гледна точка Венера и Марс представляват допълваща се двойка. По една планета от всяка страна на Земята. С оглед на това, че тези планети се намират най-близо до Земята, те символично олицетворяват най-съкровените пластове на човешката личност. Най-непосредственото и най-спонтанно изразяване на човешката природа. Между тези две планети съществува здрава връзка, която дава най-задълбочените и лични отговори на някой човек за всичко, което среща в живота. Независимо за какво става въпрос. Личността намира своята мотивация въз основа на тези планети и на тяхната база утвърждава личните си норми.
Усещането за “Аз” и това, че си по-различен от всички останали, идват заедно с инстинктивното познание какво е това, което има стойност и е най-добро за този “Аз” и сe свързват с функцията на Венера. Марс представлява желанието и способността за спонтанното изразяване на това чувство.
Когато Венера реши че някой или нещо си струва, Марс тръгва да го “завоюва”. Също така, ако Венера реши, че нещо или някой са опасни или неприятни – Марс го избягва.

Те отговарят за личните предпочитания. Венера определяйки личните потребности и характер, Марс управлявайки импулса за действие съобразно неговия личен характер и желания. Резултатите от този марсов подход носят на отделния човек различни опитности. Радост или болка, удоволствие или разочарование, надежда и стремеж или отчаяние и страх. Венера благодарение на този опит изгражда скалата на личните ценности.

На нивото символизирано от Марс и Венера, ние придобиваме опит въз основа на чувства и изричаме своята “емоционална присъда”.

Цикъл на транзитните Марс и Венера
Най-отчетливият момент при него е акцентът на числото пет. Като се има предвид, че съвпадите между Марс и Венера се случват приблизително на всеки две години, можем да го разгледаме като цикъл от пет съвпада, при който всеки пети се случва, тогава когато Венера е ретроградна. Този акцент на числото пет е интересен, ако разгледаме основния символ на Венера – звезда с пет лъча или Пентаграм. Символизират човекът-творец. Съвпадът между ретроградната Венера и Марс е тясно свързан със съзидателния потенциал, който притежава всеки човек. Той се случва приблизително на всеки 77 месеца и се повтаря на всяка 32-ра година в същия знак в рамките на 7 градуса и 20 минути . Нумерологично сбор от числото 32 (години) и 77 (месеца) е пет.
Моментът на съвпад между Марс и ретроградната Венера е шанс към промяна на собствените ценности, символизирани от Венера и едно по-дълбоко духовно значение на личните действия.


Коментари са забранени.